Installera FTX i gamla hus: Din guide för 2023

Image Author
Jonas Eriksson
Image Blog

Varför FTX-system i gamla hus?

Att besluta om att installera FTX i en äldre bostad är inte bara ett steg mot modernisering, utan också ett klokt val för att förbättra bostadens energieffektivitet och inomhusklimat. Här presenterar vi de mest framträdande fördelarna med att välja FTX-ventilation för ditt äldre hem:

 1. Optimerad värmeåtervinning: FTX-systemets styrka ligger i dess förmåga att återvinna en imponerande mängd av värmen från den utgående luften, vilket kan vara så mycket som 75-86%. Detta innebär mindre energiförbrukning och lägre kostnader för uppvärmning.
 2. Renare inomhusluft: Tack vare avancerade F7-filter, kan FTX-system effektivt filtrera ut skadliga partiklar, inklusive allergener som pollen, vilket ger ett friskare inomhusklimat.
 3. Stabil inomhustemperatur: FTX-systemet garanterar en jämn temperaturfördelning, vilket eliminerar kalla zoner och skapar en behaglig inomhusmiljö.
 4. Ökat fastighetsvärde: Moderna och energieffektiva system som FTX kan höja ditt hems marknadsvärde.
 5. Långvarig lösning: Med korrekt underhåll kan ett FTX-system tjäna ditt hem i flera decennier.
 6. Intelligent styrning: Moderna FTX-aggregat erbjuder avancerade styrningsalternativ, inklusive fjärrstyrning via appar, vilket ger dig full kontroll över ditt inomhusklimat.

Vad bör du tänka på innan installation i äldre bostäder?

 1. Förberedelser: Ett noggrant hembesök av en expert är avgörande för att bedöma husets förutsättningar och planera installationen.
 2. Ljudnivåer: Diskutera förväntade ljudnivåer och överväg extra ljuddämpning om nödvändigt.
 3. Isolering: Se till att rör som passerar genom kalla utrymmen är ordentligt isolerade för att förhindra värmeförlust.
 4. Återställning: Efter installationen kan vissa återställningsarbeten behövas, såsom att täcka rör eller reparera väggar.
 5. Kostnad: Priset för installation kan variera beroende på husets storlek och komplexitet. Det är viktigt att få en tydlig offert som inkluderar alla kostnader.
 6. Vanliga frågor: Innan du går vidare med installationen, se till att du har svar på alla dina frågor. Från systemets livslängd till dess effekt på allergier, det är viktigt att du känner dig informerad.

Sammanfattning: Varför FTX i äldre bostäder är framtiden

Att installera ett FTX-system i ett äldre hus är en investering i framtiden. Det förbättrar inte bara ditt inomhusklimat och energieffektivitet, utan kan också öka ditt hems värde. Med rätt planering och expertis kan du njuta av alla fördelar med FTX-ventilation i ditt äldre hem. Kontakta oss för att diskutera dina behov och få en skräddarsydd offert.

More Templates
Buy this Template
Kontakta oss nu och få flera offerter för ditt FTX-system.